Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial 2011

Des de la seva fundació l’any 2004, a Barcelona, Libros del Zorro Rojo s’ha consolidat com una editorial de referència en l’edició d’obres il•lustrades.

La major part del seu fons la constitueixen projectes propis, molts publicats en coedició amb reconegudes cases editorials d’Europa i Amèrica. En la construcció del seu catàleg hi ha subjacent la decidida intenció de valorar el llibre il•lustrat com un espai d’experiències estètiques i literàries capaces de desenvolupar la sensibilitat cultural i social dels lectors.

Al catàleg infantil, hi destaquen treballs de prestigiosos equips d’autors com Julio Cortázar i Emilio Urberuaga, Eduardo Galeano i Antonio Santos, Pablo Neruda i Elena Odriozola, José Saramago i Manuel Estrada, Federico García Lorca i Javier Zabala, Jacques Prévert i Elsa Henriquez, Gianni Rodari i Alessandro Sanna, i també una selecció d’obres realitzades per autors internacionals de renom, com Xan López
Domínguez, Éric Battut, Einar Turkowski, Nikolaus Heidelbach, Hannes Binder,
Suzy Lee, Wanda Gág, Pia Valentinis o Bernardo Carvalho.

Al seu catàleg per a joves i adults sobresurten autors clàssics de la literatura universal com Edgar Allan Poe, Robert Louis Stevenson, Franz Kafka, Herman Melville, o Jack London, juntament amb George Orwell, Charles Baudelaire o Charles Bukowski, les obres dels quals són interpretades per artistes de la talla de Harry Clarke, Aubrey Beardsley, Marc Chagall, Pat Andrea, Robert Crumb, Lorenzo Mattotti, Ralph Steadman, Carlos Nine, Luis Scafati, Pablo Páez, Enrique Breccia, Alfredo B. Bedoya y José Muñoz. En les seves col•leccions de clàssics contemporanis de la literatura hispanoamericana, escriptors com Juan Gelman, Mario Benedetti, Nicolás Guillén, Alejandra Pizarnik, Eduardo Galeano o Ricardo Piglia encapçalen, en diferents gèneres, un ampli ventall de treballs il•lustrats per Carlos Alonso, Antonio Seguí, Arnal Ballester, Santiago Caruso i Isidro Ferrer, entre d’altres.

Amb més de 120 títols publicats, Libros del Zorro Rojo és una editorial independent que cerca nous horitzons en l’edició d’obres il•lustrades.